De Bommelerwaardse Uitdaging gestart!

06 februari 2017

Afgelopen week hebben Marianne Uijtendaal, kwartiermaker van de Bommelerwaardse Uitdaging, Vera van Beek, COO Schouten en Nelissen en Jan Boot, adjunct-directeur Woonstichting De Kernen, als bestuursleden de oprichtingsakte ondertekend van de Stichting De Bommelerwaardse Uitdaging.

Doel
“Met de Bommelerwaardse Uitdaging wil ik stichtingen, verenigingen en scholen met een maatschappelijke vraag aan mogelijkheden in het lokale bedrijfsleven verbinden,” vertelt Marianne Uijtendaal enthousiast.  Zij zet deze uitdaging in de Bommelerwaard op de kaart. “Ik ben ervan overtuigd dat er veel betrokkenheid is bij de ondernemers in dit gebied en zie goede en praktische mogelijkheden voor maatschappelijk ondernemen.  Een goed voorbeeld is de match waar wij al mee bezig zijn voor een van de stichtingen. Hierover kan ik binnenkort meer vertellen tijdens de startbijeenkomst die in het voorjaar plaatsvindt.”

Over de Bommelerwaardse Uitdaging
De Bommelerwaardse Uitdaging is een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod. Ook in 64 andere steden in Nederland zijn er Uitdagingen, allen ondersteund door het Oranjefonds. Dit aantal groeit in hoog tempo. Het concept is simpel en doeltreffend.  De Bommelerwaardse Uitdaging  verbindt een vraag van een maatschappelijke organisatie aan het aanbod van een bedrijf. Door elkaar te helpen, met gesloten beurs, wordt de Bommelerwaard elke dag een beetje mooier.  Elke denkbare vorm van hulp is welkom om de zogeheten match te kunnen maken tussen vraag en aanbod. Denkbaar zijn kennis, beschikbaarheid, tijd, spullen, opleiding, mankracht enzovoort.

Deelnemers
Naast de genoemde bedrijven Schouten en Nelissen en Woonstichting de Kernen die in het bestuur zitten, ondersteunen gemeente Maasdriel en Zaltbommel ook deze Uitdaging. Vanuit het bedrijfsleven kan de Bommelerwaardse Uitdaging op dit moment rekenen op de volgende betrokken ondernemers: Notariskantoor Kampschoër, Anja Loepa Fotografie, Sachem Europe BV, Plieger BV, Bakkersland, Rabobank Bommelerwaard, Jac van den Oord Potatoes, Brandwijk Kerstpakketten, Ahlmann Nederland en de Veiling Zaltbommel.

Ook meedoen als Ondernemer of Maatschappelijke Organisatie?
Meer op www.bommelerwaardseuitdaging.nl en/of www.nederlandseuitdaging.nl

Telefoon Marianne Uijtendaal: 06 – 46153214

Fotobijschrift: links Jan Boot, midden Marianne Uijtendaal en rechts notaris