De grote drie? Nee, we hebben het niet over de drie grote Nederlandse schrijvers bestaande uit Willem Frederik Hermans, Harry Mulisch en Gerard Reve, maar over de drie powerlifting oefeningen, die eigenlijk niet mogen ontbreken in jouw wekelijkse workout in de sportschool. In dit artikel leggen we je kort uit waarom het belangrijk is om de bench press (bankdrukken), Squat & Deadlift uit te voeren wanneer je traint om sterker te worden.

Bench press
Bench press, in het Nederlands ook wel bankdrukken genoemd, is de oefening voor een grotere en sterkere borstkas. Naast je borst, train je ook je triceps en schouders bij deze oefening. Wij kunnen je natuurlijk vertellen hoe je deze oefening moet uitvoeren, maar op YouTube zijn duizenden video’s te vinden die je helpen de perfecte bench uit te voeren. En zeg nou zelf, een filmpje is toch makkelijker?

Pull-ups, push-ups, dips en squats. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Ondanks dat je met deze oefeningen verschillende spieren traint, hebben ze toch één ding in gemeen. Je gebruikt namelijk je eigen lichaamsgewicht in plaats van dumbells, barbells of machines. In de sport calisthenics, wat voor ‘Mooi’ en ‘Kracht’ staat in het Grieks, train je niet alleen op kracht, maar ook op coördinatie en lenigheid. Benieuwd of dit wat voor jou is? In dit artikel gaan we iets dieper in op deze vorm van fitness.

Waarom calisthenics?
De voordelen van calisthenics zijn eindeloos. Je traint eigenlijk nooit te zwaar, omdat je met je eigen lichaamsgewicht traint, je hebt er weinig ruimte en apparatuur voor nodig en wordt er ook nog eens lenig van. Het is daarnaast eenvoudig thuis te doen, voor het geval je sportschool al gesloten is of je geen zin hebt om door de regen of sneeuw te moeten fietsen. Ideaal voor tijdens de kerstdagen dus. Door de vaak hoge intensiteit die wordt gehanteerd bij calisthenics verbrand je meer calorieën dan met enkel fitness op de traditionele manier. Het is dan ook een zeer goede aanvulling op je workout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *