In de sportschool is sporten voor jou bijzaak. Jij bent een van de sportschooltypes die hier is om te gluren. Daar waar de meeste mensen een sportschool uitkiezen die lekker rustig is, heb jij gezocht naar de drukste sportschool in de omgeving. Heel toevallig vinden al jouw oefening plaatst recht achter het squatrek, waardoor je niet anders kunt dan naar het achterste kijken van diegene voor je. He, wat vervelend!

De krachtpatserSterke man in superman tanktop
Gold’s Gym spaghetti tanktop, baywatch zwembroek, chuck taylors en ogen in je achterhoofd. Iedereen moet en zal weten dat jij zo meteen de zwaarste dumbbells uit het rek omhoog gaat gooien. Al schreeuwend en puffend til jij de net iets te zware dumbbells op, om vervolgens een set van 2 repetities uit te voeren. Nu de dumbbells hard op de grond laten vallen en nog een keer hard een oerkreet. Yes! Het is je gelukt. All eyes on you!

We horen natuurlijk al jaren dat sporten en in beweging blijven belangrijk is voor je gezondheid. Maar wat maakt het nou zo belangrijk om af en toe de sportschool te bezoeken, of mee te doen aan een groepsles? In dit artikel geven we je een paar redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met sporten.

Je fysieke gesteldheid
Dit is vermoedelijk de meest voor de hand liggende reden om te gaan sporten. Fitness is namelijk goed voor je algemene gezondheid. Zo zorgt het onder andere voor een sterker hart, een lagere bloedruk en betere bloedcirculatie, sterkere botten en een gezondere huid. Een ander groot voordeel is dat je door regelmatig te sporten, beter slaapt. En dit is nog lang niet alles, want deze resultaten zijn slechts een kleine greep uit de lange lijst met voordelen van regelmatig sporten. Naast je fysieke gesteldheid, biedt het beoefenen van sport ook voordelen voor je mentale gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *